Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Από:εμένα Πρός:εμένα


    • Γιατί δε γράφεις πια?Ούτε σε'σένα δε μιλάς και απλά βολεύεσαι και λες ξανά δεν πειράζει,θα περάσει..Και τ'αφήνεις και περνάνε..Καλά να πάθεις γιατί ξέχασες ποιος είσαι και βυθίστηκες στης συνήθειας τα νερά.Γιατί δε νιώθεις πια?Πού ειναι ο πόνος?Πού είναι ο πόθος,ο θυμός?Τ'άφησες πίσω..Νόμιζες μπορείς χωρίς αυτά.Όμως τα αγάλματα είναι πάγος και εσύ καις κάθε σου βράδυ.Ξέρεις πως ό,τι και αν σκαρώνεις αυτό δεν μπορείς να το σταματήσεις..Γιατί ο ήχος είναι μέσα σου...ο ήχος του βγαίνει απο τον παλμό και ο παλμός του δίνει ζωή..Είναι ζωντανό...αυτό που κουνάει τα στήθη απόμεινε να ζει μέσα σου.

    7 σχόλια:

    1. Νομίζω αυτό τον εσωτερικό διάλογο τον κάνουν όλοι όσοι προσπαθούν να σώσουν τη συνείδησή τους μέσα στην τόση σήψη της καθημερινότητας.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ακριβώς,τη συνείδηση και την ψυχή τους.Το θέμα είναι ποιες απαντήσεις δίνει στον εαυτό του ο καθένας και τι επιλέγει να κάνει από εκεί και πέρα.

        Διαγραφή
    2. μπορει κ να το χρειαζεσαι για λιγο.. αλλα μη ξεχαστεις εκει..

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Θα συμφωνήσω και γω με τον Νίκο.Μου θυμίζει έναν άνθρωπο που βρίσκεται στον πάτο και βρίσκει ένα σταυροδρόμι που αντί για ταμπέλες εχει αυτε ςτις ερωτησεις.Είναι σαν να του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία, μία ευκαιρία να δώσει διαφορετικές απαντήσεις και να μην πάρει τον ίδιο δρόμο με πριν ακούγωντας αυτήν την φορά το παράτολμο κομμάτι του εαυτού του.Αυτό που θα του μάθει να ζει πραγματικά.Ο ενθουσιασμός γεννιέται γιατί νιώθει ότι έχει ακόμα ψυχή για να την κάψει.Μου θυμίζει αυτό που πιο ωραία γραφει ο Πάμπλο Νερούντα:Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας,επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει το βήμα του, όποιος δεν ρισκάρει να αλλάξει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δε μιλάει σε όποιον δε γνωρίζει΄΄.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Ομολογώ πως δεν το είχα σκεφτεί έτσι αλλά εν τέλη αυτό ακριβώς εννοούσα..Έτσι μπορεί να νιώθει και ένας άνθρωπος που αισθάνεται όμορφα μετά από καιρό ή νομίζει πως είναι ευτυχής και αυτό αρχίζει να τον ενοχλεί γιατί φοβάται μην καθησυχαστεί ή καλύτερα φοβάται να είναι βολεμένος.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Ναι!To εν τέλη γράφεται με ει(εν+δοτική)

      ΑπάντησηΔιαγραφή